koncertszervezo.hu-

A 100 Folk Celsius családi koncertet garantál. A 100 Folk Celsius együttes élő koncertjei - mint az elmúlt 40 évben - mindig interaktívak. A gyerekek és a felnőttek - akár egy rendhagyó énekórán - együtt énekelnek a zenekarral. A műsor hangulata alapvetően vidám, a hangszerelés helyenként nem nélkülözi a virtuóz elemeket, amit a többszólamú vokál tesz teljessé.

 

Egy kis visszatekintő: A 100 Folk Celsius countryzenét játszó magyar együttes. Habár vérbeli countrydalaikkal világszerte meghódították a közönséget, itthon főként gyerekeknek szóló dalaikkal váltak ismertté és népszerűvé.A zenekarról a vadnyugati ing, mellény és cowboykalap, valamint a hegedű és a western-gitár fémjelezte megjelenés mellett mindenkinek legismertebb feldolgozásuk, a „Paff, a bűvös sárkány” – Muzsay András magyar szövegével – ugrik be elsőre. Ez a dal és az általa meghatározott gyermeklemezek hozták meg az igazi áttörést a zenekarnak, amely az évtizedek alatt néhány tagcserén ment keresztül.A zenekar 1976 nyarán alakult, s zenei stílusukat főként a country és a bluegrass hangzása határozta meg. Az alapító tagok Littvay Imre, Orbán József, Balla Gábor és Somogyi Tibor voltak. 1977-ben Somogyi Tibort váltotta Zsembery István, majd később Balla Gábor helyett két zenész, Kovács József László és Mikes Attila érkezett az együttesbe.
1980-ban csatlakozott a csapathoz Drosztmér István, aki 1986-ban bekövetkezett haláláig dalszerzőként és énekesként egyaránt meghatározó és legendás személyisége volt az együttesnek. Az ő helyét 1987-ben Heilig Gábor vette át. 1985-ben Kocsándy Miklós ült a dobok mögé, aki zeneszerzőként, énekesként és gitárosként a mai napig meghatározza a zenekar hangzását és sikertörténetét.
1995-ben lépett a tagok közé Légrády Péter, akit jellegzetes gitárjátéka és technikája miatt nem sokkal később a zenészszakma Európa legjobb country-gitárosává választott. 1996-tól következett az utolsó tagcsere, Heilig Gábor helyébe érkezett Torontáli István basszusgitáros, akit énekhangja miatt világszerte az egyik legismertebb Kenny Rogers imitátornak tartottak. 2018-ban, az alapító Orbán József súlyos betegsége, majd halála miatt Heilig Gábor visszatért a zenekarba, énekes- ritmusgitárosként. Első albumaikon a 100 Folk Celsius a klasszikus country-hagyományokat követte, és számtalan, mára a tábortüzek elengedhetetlen velejáróivá vált dalukkal végleg beírták magukat a rock-történelembe. Az ebből az időből való híres dalaikat és feldolgozásaikat (Drága otthon; Nincs jobb lány, mint a Jo-Jo; Anyám, ha szeretsz; Felnőtt lány; Ohio) napjainkban is szinte mindenki ismeri és szereti.
Az együttes évtizedek óta népszerű meghívottja a nemzetközi country-fesztiváloknak, és méltán híresek arról, hogy eddigi közel tízezer koncertjük mindegyikén kizárólag élőben játszottak. Orbán József híres mondása szerint: "Nekünk a playbackre próbálni kell!". 2001-ben ünnepelte a zenekar a fennállásának negyedszázados évfordulóját, a hétezredik, teljesen élőben előadott koncerttel, melyen meghívott vendégként régi tagok és zenészbarátok is részt vettek. 2010. május 18-án, életének 62. évében rövid, súlyos betegség után elhunyt Torontáli István, a zenekar énekes-basszusgitárosa. Az együttes saját dalai mellett sokan Kenny Rogers „magyar hangjaként” is világszerte ismerték és elismerték a zenészt. A basszusgitáros posztot azóta Littvay Imre tölti be. 2014-ben Littvay Imre, a zenekar vezetője állami kitüntetést, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjét kapta zenei pályafutásáért. 2017-ben az együttes az Omega fennállásnak 55 éves évfordulója tiszteletére, feldolgozást lemezt adott ki Omega Country néven, amin az Omega dalai country stílusban szólalnak meg. A 100 Folk Celsius a jubileumi év utolsó koncertjeire is elkísérte az Omegát, ahol a beteg Orbán József helyett a koncertek nagy részében a volt tag Heilig Gábor gitározott, a dalokat pedig főleg Littvay Imre, Mikes Attila és Kocsándi Miklós énekelte. Ez a felállás zenélt volna mindaddig, amíg Orbán József meg nem gyógyul, Orbán azonban 2018. július 30-án elhunyt.

A zenekarnak az elmúlt 44 év alatt 30 kiadványa ( LP, CD, ) jelent meg, amiből 4 arany és kettő platina lemez lett. A lemezekből több mint 1.000.000 példány fogyott el és a koncertek száma közelít a 10.000-hez.

RENDELJE MEG
KÖZVETLENÜL A ZENEKAR MENEDZSMENTJÉTŐL:

fel